24mart2019

×

Obaveštenje

Folder doesn't exist or doesn't contain any images

Reagovanje povodom napada na prostorije Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori i kancelariju Demokratskog saveza u Crnoj Gori

Veoma uznemireni i ogorčeni saznanjem da su u Ulcinju, između srijede i četvrtka (10. i 11. februara 2016.godine) počinjena gnusna nedjela, na način što je nasilno istrgnuta i uklonjena albanska zastava sa prostorija Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori, kao i da su napadnute prostorije Demokratskog saveza u Crnoj Gori, Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i zaposleni u Fondu, najoštrije osuđuju te vandalske činove.  

Reagovanje na članak ND Vijesti pod naslovom ,,Dijele novac usred kampanje,,

Reagovanje Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava na tekst ND Vijesti pod naslovom ,,Dijele novac usred kampanje,, od 14.05.2014.

Reagovanje na članak ND Vijesti pod naslovom ,,Dijele novac usred kampanje,,

Članak DN Vijesti

Reagovanje na tekst objavljen u dnevnom listu Dan „ Skupština mora da raspusti Upravni odbor Fonda“

Upravni odbor Fonda za zaštitu  i ostvarivanje manjinskih prava raspisao je II konkurs za  raspodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u 2014.  godini.  Vi  ste,    gospodine    Radoviću,  ovu  našu  redovnu  aktivnost iskoristili kao povod da  i prije raspisivanja  konkursa  pozovete bezmalo  sve vodeće institucije u Crnoj Gori  i  građane, ne bi li ih “spasili” od predstojeće raspodjele, unaprijed je ocijenivši, Vama svojstvenim vokabularom , a ne nudeći pri tom niti jedan valjan argument.   Znate, kada čulnost dosegne granice tolerancije,   činjenice i dokazi, ne samo kod Vas, već uopšte, postaju apsolutno nebitni i nevažni, ustupajući mjesto vulgarnom   etiketiranju. I uopšte, nikada ljudi nijesu lakše etiketirani kao u Vašoj izvedbi, uoči svake pa i ove raspodjele. Pritom,    ni sami ne vjerujete svojim tvrdnjama, pa je Vaša NVO i ovog puta konkurisala za  dodjelu sredstava  kod  ovog  Fonda,  samo  iz  jednog jedinog razloga, da bi imali priliku da nas opet tužite, unaprijed nezadovoljni raspodjelom,   iako i sami znate da Vaš projekat neće proći formalno- pravne uslove.     Istina  najviše  boli,  pa  dopustite  da  citiramo  jedan  podnesak  iz advokatske prakse :“ Ogrtač neistine je svuda pun rupa, i što ga čovjek više rasteže na jednoj strani da bi se pokrio neistinom, to nenadano na drugoj strani otkriva svu bijedu svoje golotinje.“  U Vašem slučaju, ovo je poprimilo odveć vulgarne razmjere.